Proiectul „Colţişorul nostru de creativitate şi de petrecere a timpului liber” a luat naştere în urma participării directorului adjunct al Şcolii Gimnaziale Pianu de Sus, prof. Usinevici Claudia Daniela la programul de mentorat “Positive impact! Inspire and engage” derulat de Banca Comercială Română în perioada mai-iunie 2021, în cadrul căruia am învățat cum să avem un impact mai ridicat în comunitate prin oferirea unor materiale de lucru și instrumente practice de educație financiară, leadership şi dezvoltare personală pe care le putem folosi la școală.
La acest program de mentorat au participat, pe parcursul a o lună şi jumătate, 10 profesoare din judeţul Alba, iar fiecare dintre noi am avut ca temă să venim cu o idee de proiect cu scopul de a dezvolta comunitatea în care activăm, cu menţiunea că, proiectul câştigător, va fi finanţat de BCR cu suma de 3000 de euro. Proiectul depus de şcoala noastră a ieşit cel câştigător, ocazie cu care am primit şi finanţarea de la sponsorul nostru, Banca Comercială Română.
Scopul proiectului are în vedere crearea unui spaţiu pentru petrecerea pauzelor, pentru organizarea unor evenimente educative sau culturale în aer liber şi pentru stimularea creativităţii prin oferirea de noi experienţe de învăţare.
Obiectivele urmărite pentru implementarea acestui proiect sunt următoarele:
creşterea calităţii serviciilor educative oferite de Şcoala Gimnazială Pianu de Sus;
dezvoltarea capacităţilor de colaborare, cooperare şi sprijin reciproc în cadrul activităţilor şcolare şi extraşcolare;
încurajarea dezvoltării unei imagini de sine pozitivă;
reabilitarea curţii şcolii prin crearea unei zone destinate colţului de creativitate şi de petrecere a timpului liber;
amplasarea echipamentelor necesare creării spaţiului;
înfrumuseţarea aspectului curţii şcolii;
implicarea elevilor în implementarea proiectului.
Impactul proiectului asupra şcolii noastre este unul major întrucât:
spaţiul curţii va fi amenajat pentru petrecerea pauzelor într-un mod plăcut şi relaxant dar şi pentru desfăşurarea unor activităţi educative şcolare şi extraşcolare în aer liber;
vor fi amplasate echipamente special amenajate pentru copii cum ar fi băncuţe, măsuţe, balansoare, pavilioane şi alte elemente de înfrumuseţare a spaţiului;
va fi creat un spaţiu prietenos, familiar, dorit şi iubit, care stimulează imaginaţia şi creativitatea;
realizarea proiectului va aduce o serie de beneficii elevilor şcolii: beneficii sociale prin interacţiunea între aceştia pe timpul pauzelor precum şi beneficii cu caracter educaţional ce au în vedere multitudinea de activităţi care se pot desfăşura în aer liber cu participare activă a tuturor celor implicaţi.